! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Poesitoner Lira Gillar

Seafarers

Orlando

Skivbolag: Bethnal Records
Recenserad av: Leif Carlsson
Publicerad: 19 feb 2021

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Orlando: The biography är en märklig roman från 1928 av Virginia Woolf. En aristokratisk yngling förvandlas på 1500-talet till kvinna och landar fyrahundra år senare som modern författare utan att ha åldrats särskilt mycket under tiden. Personligheten förblir densamma, men perspektivet kvinnligt. Kring detta har Matthew Herd från Skottland skrivit åtta sånger och ett instrumentalstycke. 

Lauren Kinsella sjunger återhållsamt med skyddslös målmedvetenhet, deklamerar i en låt. Underliggande passioner är inte svåra att uppfatta i den ackompanjerande musiken, en korsning med välarrangerad nutida kammarfolk och ett mått nybrittisk jazzkänsla. Texterna finns med i fodralet.

Debuterande Seafarers är en Londonbaserad kvintett med Lauren Kinsella sång, Matthew Herd på saxofoner, Tom Taylor klaviaturer, Tom McCredie basfiol, och Dave Hamblett trummor. Ofta fyller ytterligare musiker på ljudbilden med akustiska och elektriska gitarrer, mandolin, trumpet och trombon. 

Det finns värme och närhet och ett milt driv framåt, temperaturen kan stiga snabbt. I avslutande Reprise klingar det ett slags accepterande av livet som det blev med dess kärlekar och svek. Finlir.

Annonser