Skivrecension

Open secret
Tar plats i panteon

Olga Konkova Trio

Open secret

Skivbolag: Losen Records
Format: CD/DL
Recenserad av: Ignacio Concha-Ferreira
Publicerad: 18 feb 2022

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jag har alltid höga förväntningar på den moderna jazztrion. Denna den ikoniska treenigheten inom instrumental jazz ska bjuda lyssnaren på mer än en trivsam musikstund. 

En jazztrio med höga och explorativa ambitioner ska bjuda in till en resa bortom tid och rum och du ska känna dig som en medpassagerare. Tillbaka på jorden känner du att du har växt, lärt dig någonting nytt, varit med om ett renande bad, ja blivit frälst.

Olga Konkova Trio uppfyller förväntningarna med sin senaste skiva. Ensemblen är underbart samspelt och framför den norsk-ryska Konkovas starka låtar med ett sväng, en värme och en finkänslighet som gör dem oemotståndliga. 

Jag får gåshud ett antal gånger, inte minst när Konkova växlar till el-piano, det är bara att luta sig tillbaka och njuta. Albumet gör att bandet självklart tar plats i det panteon av fantastiska jazztrior som Skandinavien kan skryta med. För älskare av skickliga batterister lyssna extra noga på låten From Darwin’s point of view som avslutas med ett lågmält men glimrande trumsolo av Gary Husband. Initierade jazzkatter blir här varma i hjärtat av blinkningen till EST:s rymdfararpärla From Gagarin’s point of view.

Annonser