! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Malmöjazz

Post-Sun-Vision

Once a honey

Skivbolag: AMP Music & Records
Recenserad av: Linus Fröbom
Publicerad: 28 maj 2021

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Post-Sun-Vision ser kanske på ytan ut som en fullkomligt traditionell pianotrio och ja, i vissa stunder är de precis det. Men vänd ryggen till och du kommer snart att ångra dig!

Bandet, som består av Alice Hernqvist på piano och synt, Aaron Mandelmann på bas och Mario Ochoa på trummor och kompositioner, har trots sin relativt korta existens blivit erkända som en av landets mest lovande grupper och som en gnista för den svenska jazzens utveckling. På skivan gästar även trumpetaren Magnus Boo och en stråkkvartett från Malmö.

Musiken är ibland lika frispråkig och tolkningsbar som valfri Bergmanfilm och ibland lika balanserad som en förstklassig sangria i låtar som exempelvis Bli min höst. I min favoritlåt, Isabella by the supermarket, avlöser synt och trumpet varandra i kaskader i en riktigt rökig, brandgul nyans. Och visst osar det sextiotal? Och då menar jag inte som burkskinka eller som Jefferson Airplane utan lite som Tommy och Annikas pappa i Pippi Långstrump. Välansad men med ett väldigt atonalt inre.
Vad är det med Malmö och att släppa ifrån sig bra jazz nu för tiden?

Annonser