! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Traditionellt och stilsäkert

Filip Ekestubbe Trio

On a clear day

Skivbolag: Prophone Records/Naxos
Recenserad av: Andreas Backelund
Publicerad: 21 nov 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

På On a clear day får lyssnaren digga till traditionell och rootsig pianotriojazz av bästa märke. Filip Ekestubbe som intar pianopallen har skrivit två av plattans nio alster, resten är standards. Ekestubbes bidrag är båda blueslåtar så de passar väl in i sammanhanget. Med sig på inspelningen har han fenomenale trumslagaren Daniel Fredriksson (känd från bland annat supertrion LSD) och den minst lika svängiga basisten Niklas Fernqvist.
Ekestubbe, som är en flitig ackompanjatör, har de senaste åren figurerat inte minst bakom sångerskan Isabella Lundgren, och faktum är att han tillsammans med de andra musikerna utgör kompet i Lundgrens kvartett.
Svenska pianotrios gör den här mer traditionella jazzinriktningen bra och fungerar som en fin motvikt mot jazzgrupper i samma format från Europa som oftare har en mer modern approach till jazzen. Den ena stilen behöver inte utesluta den andra utan är kanske beroende på humör hos respektive lyssnare. On a clear day är ett bra alternativ för de dagar då suget efter pianojazz à la Blue Note smyger sig på.

Annonser