Skivrecension

Norwegian recordings
Soulpop

Hanne Boel – The Trio

Norwegian recordings

Skivbolag: Stunt Records
Format: CD/DL
Recenserad av: Bo Bjelvehammar
Publicerad: 14 feb 2024

Dela den här recensionen:

Hanne Boel kommer nu med sitt 22:a album, hon är den bäst säljande kvinnliga danska artisten och ger sig i skrivande stund ut på turné genom Danmark och Norge, det blir sammanlagt 23 konserter. Trion förstärks då med Kristoffer Sjelberg och Jens Bjoernkjaer. I den ordinarie trion finns Jacob Funch och Jens Runge.
De båda sistnämnda står för avancerat gitarrspel på albumets tio sånger. Det är både särpräglade arrangemang och smakfulla instrumenteringar. Sånger från förr och nu, bredvid sånger från andra artister. Det kan ses som en musikalisk återblick och en form av artistiskt testamente, särskilt tänker jag på det i Killing me softly with his song, ursprungligen från 1973 med Roberta Flack.
Hanne Boel känns så närvarande i sina sånger, hon verkar vara bredvid i rummet, med en klar naturlighet och en självklar omedelbarhet. Det finns en sund trygghet i hennes agerande; jag tänker på hennes stora rutin från ett otal framträdanden, inte minst inför påven Johannes Paulus II 1994 inför en halv miljon människor.


Fler recensioner

Annonser