! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Poppig americana

Marlene Oak

Northern winds

Skivbolag: Amuse
Recenserad av: Susanne Holmberg
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Singer-songwritern Marlene Oak är en Stockholmsbaserad musiker som nu har samlat alla sina singlar och ger ut ett album. Under åren har hon trätt in på scener och öppnat för namn som Miss Li, Whitney Rose med flera och även stått på egna ben på Way Out West, STHLM Americana och Irisfestivalen.

Hon rör sig inom americana/pop-genren och tilltalet är personligt och nära. Hennes raka sätta att sjunga och lite sträva stämma för tankarna till gamla tiders amerikanska folksångerskor och ger lite retrokänsla. Själv har hon nämnt inspirationskällor som Jeff Buckley, Bob Dylan och Neil Young och ja, den sistnämnda, där finns det likheter i stämningen i musiken. Stillsamt och vemodigt släpar sig låtarna fram. 

De flesta låtarna är skrivna och producerade tillsammans med Niclas Edenholm men hon har även skrivit med internationella artister som Mabes och Jake Bugg. Med den sistnämnda har hon skrivit duetten One way, en lite mer ”catchy” låt. Visst är musiken vacker och stämningsfull men ibland också lite av ett sömnpiller, eller är det bara jag som inte går igång på det här till hundra procent?

 

Annonser