Skivrecension

Midnight riverboat
Magisk filmjazz Lira Gillar

Rasmus Møldrup

Midnight riverboat

Skivbolag: Amp Music & Records
Format: CD/DL
Recenserad av: Jonas Lidbrandt Persson
Publicerad: 22 sep 2023

Dela den här recensionen:

När jag först lyssnade på denna skiva var det midsommar med ljumma kvällar. Och musiken skapade en filmisk fantasi om en svunnen tid. En tid där det dracks drinkar ur fina glas, där det eldades med kol under däck, och där känslor frodades för andra och för naturen.

Multiinstrumentalisten Rasmus Møldrup har med Midnight riverboat skapat en musik som passar utmärkt till ens egna inre bilder av en resa på de exotiska floderna. Det är latinamerikanska rytmer, gamla syntar, en tenorsax, stränginstrument och ljudeffekter. Här urskiljer sig något atmosfäriskt och drömskt, finurligt och fantasieggande. Som ett exempel på en suggestiv bro (eller en flod) mellan nutid och 1950-talets exoticamusik.

Møldrup har gjort musik till ett fyrtiotal filmer, och hans kunskap märks tydligt på denna skiva. Just denna förmåga att med musik skapa tydliga inre bilder, och tidsmarkörer, är väldigt fascinerande. Och Møldrup gör det med bravur. Musik för närlyssning i hörlurar, eller som en bakgrundsfond i bilen. Alternativt slumrande i soffan. En härlig skiva!


Fler recensioner

Annonser