Skivrecension

Magic we make 
Personlig musik

Felisia Westberg

Magic we make 

Skivbolag: Havtorn Records
Recenserad av: Leif Carlsson
Publicerad: 20 nov 2020

Dela den här recensionen:

FW5 startade 2016 och detta är skivdebuten. Vi hör Felisia Westberg, komposition, kontrabas och sång, Terese Lien Evenstad, fiol, Oskar Sundbaum, saxofon, Johan Ekeberg, gitarr och Andreas Pettersson, trummor.

Skivan inleds med Guld och gröna skogar, vilket är att gapa över mycket för en jazzgrupp. Men drömma kan man, en tydlig och optimistisk basfiol med stuns anför i ett behagligt gångtempo, inte ovanligt för Havtorn-utgåvor. Sedan kommer eftertänksamma solon med mjukt blåsta melodiska slingor från saxofonen, från den medryckande jazzrytmiska fiolen, följt av jämnt avrundade plocktoner från elgitarren. Musiken byggs försiktigt och växer och vindlar i milt originella arrangemang – lätta att ta till sig. 

Rösten förstärker skeendet med dramatiska förhöjningar då och då men ingen rå distorsion, inga mörka hemligheter. De tar de vanliga tonerna på sitt eget sätt, avspänt utan hets, och resultatet blir en personlig undersökning av ett bekant område. En vemodig folkton glimmar i den mörkgröna granskogen och det klingar sympatiskt av jordnära förundran, snarare än magi.


Fler recensioner

Annonser