Skivrecension

Live at Fasching!
Det blåses till fest!

Süperstar Orkestar

Live at Fasching!

Skivbolag: Egen utgivning
Format: DL
Recenserad av: Ignacio Concha-Ferreira
Publicerad: 26 maj 2023

Dela den här recensionen:

I över tjugo år har den åtta man starka blåsorkestern Süperstar Orkestar, ofta med en drös gästförstärkningar, berikat vårt musikliv med, som det så koncist förklaras på bandets hemsida, ”romsk partymusik från Balkan”.

På detta oktettens sjunde album finns inga som helst avsteg från bandets varudeklaration och mission – det är gasen i botten från början till slut och vi hör tydligt hur begeistrat publiken lever sig in i den så utmärkande, pumpande blåsbonanzan som även borde få döda att vakna till liv för att ta sig en svängom på dansgolvet. 

Blir det lite för mycket av det goda? Ja, kanske, detta är ett liveband, i ordets rätta bemärkelse, som främst passar musikgourmanden och redan frälsta. Bandet bjuder enligt plan på livsbejakande, adrenalinstinn festmusik att upplevas på nära håll, dras med i och tokdansa till. Men även för gourmeten finns det pärlor. På Dojdi do mene sänks tempot smakfullt och visar med all tydlighet hur mycket jazz som finns i genren. Även i Otpisani visar bandet sin bredd och skicklighet i en låt med starka fusioninslag och ett modernt, mer polerat storbandssväng. Låt festen fortsätta hela natten!


Fler recensioner

Annonser