! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkpop/bluegrass

Trampled By Turtles

Life is good on the open road

Skivbolag: Thirty Tigers/Border
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 9 okt 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Efter ett par års bortavaro från turnébussen och fyra år sedan förra skivan återkommer Minnesota-bandet Trampled By Turtles med sin folkpop-anstrukna bluegrass. Sångaren David Simonett har under tiden gett ut den fina skilsmässo- och soloskivan Furnace under namnet Dead Man Winter och var bland annat med under Rolling Rootsy Revue förra året.
I en intervju berättar David Simonett att bandet hade en återträff i banjospelaren Dave Carrolls sommarstuga, lyssnade på Tom Pettys samlade skivor och återfick känslan för varandra och för den musik som bandet utvecklat sedan starten för femton år sedan.
”Life is good on the open road” påstår bandet i titelspåret och tackar bland andra John Steinbeck för berättelserna. Nya skivan har en knippe fina ballader som står ut bredvid allsångsstarka I went to Hollywood och The Middle. Största styrkan är Simonetts röst, de många fina melodierna och den goda smaken att lägga mandolinisten Eric Berry långt fram i ljudbilden. Sverigeturné i november, det kan bli en fest för livet.

Annonser