! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Triojazz

Östergren Strömkvist Trio

Liam’s labyrinth

Skivbolag: Mardano Records
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Ingen genre är lika bra på att fånga ögonblicket som jazz, till stor del är det jazzens själ. Denna trio visar detta med emfas på sin debutskiva. De båda musikerna, pianisten Martin Östergren och trummisen Dan Strömkvist, är initiativtagare till denna trio.

Projektet är fött ur lust och glädje uppenbarligen. Säkert till viss del som kontrast till de många uppdrag båda haft som proffsmusiker under 25 år. De bollade idéer och spelade en del på tu man hand under våren 2019 och kontaktade sedan basisten Josef Kallerdahl för två konserter i Stockholm under hösten. I december gick de in i studion och spelade in allt under en dag. Från idé till färdigt resultat gick det rätt fort, vilket inte är en nackdel för det klingande resultatet. Här får man sig tolv utmärkta låtar till livs, fyra var av de båda initiativtagarna och fyra som trion skapat tillsammans.

Arrangemangen är till stor del uppkomna under spelandets gång även om det fanns en del arrangemangidéer att utgå ifrån. Det har blivit högst njutningsbar musik i ett slags nordisk tradition och med många fina melodier. Inte så mycket experimentverkstad, men ett gediget hantverk det är en fröjd att ta del av. Musik med sinnena öppna där stunden fångas igen och igen.

 

Annonser