! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Funk

Magnum Coltrane Price

Level up

Skivbolag: Redhorn Records
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 9 okt 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

De senaste åren har Magnum Coltrane Price mest hörts som medlem i Nils Landgren Funk Unit (NLFU), som han spelat med sedan 1994. Hyfsat regelbundet har det kommit soloskivor där han inte sällan spelat de flesta instrumenten själv. Men på nya Level up medverkar hela NLFU förstärkt med ytterligare två blåsare på trumpet och flygelhorn och skivan är tänkt som en hyllning till funken och livet självt.
Så är det också riktigt tung funk skivan igenom med massa blås och precis så svängiga grooves som man kan föreställa sig när det här gänget spelar ihop. Coltrane Price har själv skrivit och arrangerat alla låtarna och det är en funk med mycket skön soulsång. På Level up har han också tagit sitt basspel till en ny nivå, rakt igenom tungt slapbasspel som gör mycket för soundet, det ger ett otroligt tryck.
En mindre dos jazz än i NLFU men massor av riktigt feta funklicks från bas, gitarr och keyboards får vi ta del av. Över huvud taget mycket att gotta sig åt under gång, många utsmyckningar såsom vibrafon, sordinerad trumpet, solon och fett blås.

Annonser