! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Mestadels rock

Sawdust & Rust

Leaving a memory

Skivbolag: Tutl Records
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 7 sep 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sawdust & Rust är namnet på en duo, där svenske singer-songwritern Patrick Rydman är ena halvan. När han träffade färöiske singer-songwritern Benjamin Petersen hittade de kemin ihop och skapade duon, som härmed debuterar på skiva. Senast jag hörde Patrick Rydman så sjöng han jazz och soul i eget namn och hade släppt ett par soloplattor. Då var det genomarbetad jazz och soul med en gäng svenska toppmusiker från Göteborgs jazzscen.
Samma omsorg om arrangemang och produktion finns på Leaving a memory men med en annan inriktning, här är det huvudsakligen pop och rock med berättande texter. Tio genomarbetade låtar från sångarens penna, ibland i samarbete med en partner.
Här finns någon rockig rökare sida vid sida med långsammare utmejslade ballader samt några poppigare låtar, med strängaspel och syntar, trumpet, saxofon och körsång. Några stänk folkmusik i vissa låtar och lite soulinfluenser breddar paletten. Fem personer är de som utgör själva bandet plus några gästande musiker. Patrick Rydman är den som sjunger lead, med en röst som formas för låtarnas skiftande karaktärer.

Annonser