Skivrecension

Låtar om fåglar & annat
Yvigt sagoberättande

Alla får medalj

Låtar om fåglar & annat

Skivbolag: Solters Records
Recenserad av: Ulf Johanson
Publicerad: 28 maj 2021

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

För inte länge sedan delade en god vän med sig av låten Dance från trumpetaren Anders Bergcrantz platta Elevate, där Iris Bergcrantz sjunger ordlöst, säkert, suveränt. Den ledde vidare till hennes egen fina skiva Young dreams.

Och så det här nu då, Iris Bergcrantz med musik skriven av trumslagaren/gitarristen Frank William Reis och framförd av bandet Alla får medalj, där de båda är medlemmar.

Låtar om fåglar & annat är ingen omskrivning, utan sammanfattar ganska väl titlarna på den här yviga blandningen av visa och jazz. Reis kallar sig sagoberättare, och det är ingen dum beskrivning. Iris Bergcrantz berättar också när hon sjunger ordlöst. I ett spår, Visa till min mor, sjunger hon också sin egen svenska text.

Alla får medalj bildades på Musikhögskolan i Malmö 2017, och musiken har också en hel del av oförfärad uppslagslusta och idérikedom. Jag gillar hur den kan växla ton och humör med Johanna Jakobssons altsax och Ludvig Samuelssons sopran och baryton, bita till med Robin Peterssons gitarr och jazzsväva med Gustaf Rosenbergs piano och Felisia Westbergs bas.

Annonser