! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Modern jazz

Amarilla

Kompisar och okompisar

Skivbolag: Solters Records
Recenserad av: Bo Bjelvehammar
Publicerad: 19 feb 2021

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det finns vissa centrala begrepp för alla människor. Ett är relationer, att vi människor formas i möten och förhållanden med andra människor. Relationer kan vara allt från flyktiga och undanglidande till habila och livslånga. Då talar vi om förbindelser, som i och för sig kan vara kortvariga och lösliga.

Relationer kan handla om vänskap, kärlek och förhållanden inom en familjekrets; dessutom kan relationer stanna vid ett byggande och vid försök, som aldrig får någon grund och stabilitet, liksom aldrig blir av.

Om känslor och relationer handlar det debuterande bandet Amarillas album. Alla kompositioner och texter är skrivna och arrangerade av vokalisten och bandledaren Julia Eriksson, som nyss blev klar med sin konstnärliga kandidatutbildning i jazz på Musikhögskolan i Malmö. De övriga bandmedlemmarna är Sebastian Persson på gitarr, Joel Holmesson på kontrabas och Edvin Ekman på trummor.

Alla medlemmar får ett eget utrymme och de får lämna tunga bidrag i ett gemensamt bygge. Ibland går det att hudnära känna det sårbara, det sökande och trevande och de otaliga, misslyckade försöken i en relationsplattform. Det finns i hela albumet en spontan rörelse och en levande, organisk själ. Det angår, det berör!

Annonser