! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Omtolkade favoriter

Molly Tuttle

… I’d rather be with you

Skivbolag: Compass Records
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Hon hade aldrig trott att hon skulle tillbringa 2020 ensam i sitt rum sysselsatt med att lära sig inspelningsprogrammet Pro Tools och i färd med att spela in en coverplatta genom att skicka inspelningsfiler från Nashville till västkusten och tillbaka igen. Men det här året är inte som andra och för en artist som tillbringat stora delar av de senaste åren på vägarna i olika konstellationer, med sitt hyllade debutalbum When you’re ready har 2020 inneburit ett tvärstopp för världens bästa bluegrass-gitarrist.

Molly Tuttle beskriver hur hon för att över huvud taget orka plocka upp gitarren, försökte påminna sig om varför hon håller på med musik. Hon gick tillbaka till den musik som inspirerat henne eller som fungerat i olika tider i livet, som Cat Stevens How can I tell you som hon spelade på repeat när hennes hund hade dött och hon själv var hundratals mil ifrån sin barndomskamrat. Eller punkarna i Rancid vars Olympia WA hon lyssnade till som en ”ångestladdad sjundeklassare”, nu gör hon den till sin.

Molly Tuttle är bluegrass-gitarristen som tillsammans med vännen Billy Strings har återgett hoppet om en ny storhetstid för en traditionellt rotad bluegrass-musik. Prisad och lovprisad gick hon mer åt pophållet med debutalbumet. En förnyare med stark förankring i traditionen. Och hon talar om en ny skiva med eget material redan i år. Under tiden håller vi till godo med några av Mollys favoriter.

 

Annonser