! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Afrikansk funk, soul och rock Lira Gillar

Diverse Artister

I am drum

Skivbolag: Woah Dad!
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 22 feb 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Woah Dad! är en uppstickare i den svenska skivbolagsfloran. Nyligen gick etiketten ut med att Håkan Hellström lämnar storbolagsvärlden för att samarbeta med sina gamla bundsförvanter Klas Lunding och Isse Samie på deras nya bolag. Vid sidan av Dolores Haze, Jonas Bergsten och Nicole Sabouné släpper Woah Dad! nu sin första arkivplatta. Och vilken release!
Med I am drum sällar sig Woah Dad! till den skara bolag där vi räknar in Strut, Soul Jazz och Analog Africa. Det spelar ingen större roll att skivan spänner over ett osedvanligt stort tidsspann (1962-1980) eller att den inte presenterar ett specifikt land eller stil. Afrikanska traditioner möter västerländsk populärmusik I form av funk, soul och rock i starka låtar på en väl sammansatt samling.
Tio spår, ihopsamlade av franske konnässören Florent Mazzoleni, journalist och författare. Tio spår från länder som Benin, Madagaskar och Mali. Tio spår som ibland för tankarna till garagerock, raspiga northern soul-singlar och James Brown-funk. Lyssna på Ghana-godingarna Melody Aces inledande stänkare – kommer den i nästa Tarantino-rulle? – och försök sedan motstå resten.

Annonser