! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Vardagsbetraktelser på chanson-lundensiska

Sigurd & Brundin

Höst i Lund

Skivbolag: Pb8/Plugged
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 21 nov 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

I mitten av 2000-talet hade jag förmånen att följa Anna-Lena Brundin en hel kväll, inför och under ett stå-upp-gig på ett rätt uppgivet ställe i Täby. Fredagsfylla, fotboll på storbild och rätt kraftigt motlut hindrade inte Brundin, som gick in och efter tio sekunder upptäckte att den vanliga repertoaren inte funkade. Bort med manus och sen spelade hon på publiken, en timme senare lyfte taket och stället kändes som något man skulle vilja återvända till varje fredagkväll det kommande decenniet.

Brundin har nu slagit sig ihop med Jan Sigurd för duettskivan Höst i Lund. Finstämda ballader, chansons och kabaretjazznummer om staden, kärleken och ensamheten. Texter av Sigurd/Brundin, Toots-munspel och vemod tillsammans med en blandning av danska och svenska jazzkatter som Ole Kock Hansen, Aage Tanggaard och Lennart Gruvstedt.

Långt ifrån stå-upp-virtousen Brundin men en hel del fina vardagsbetraktelser på chanson-lundensiska. Titellåten komponerad av Sten Broman med ny text av Sigurd/Brundin. Ett par av låtarna som Vindarnas torg och Det finns dagar spelades in för tjugo år sedan, den gången med Monica Zetterlund på plattan Det finns dagar. Efter lundensiskan lyssna gärna på Z:s stockholmska.

Annonser