! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Dansk folkduo

Maskineri

Hopsa 101

Skivbolag: GO’ Danish Folk Music
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

”Gud befria oss från röda myror” sjunger Maja Kjær Jacobsen i en kort liten visa på denna en aning röriga skiva, där man kan tro att musikerna fått en hel mängd dylika djur innanför brallorna. Många potpurrier är det, inte någon fördel enligt mig.

Maja är om ni inte visste det innan en gudabenådad sångerska, violinist och låtkompositör från Midtjylland. Hon är lika bra på allt, varierat och påhittigt fiolspel, mycket skicklig på att skriva fina låtar vi inte hört förut och så en sångröst det vore kul att höra fylla en mängd skivor. Ärligt talat min favoritfolksångerska nu för tiden. Nu har hon startat en ny duo med folkrockgitarristen Søren Vinther Røgen från bland annat svensk-danska Trolska Polska.

Jag får av det myckna låtbytandet emellanåt intrycket av hastverk, även om det är ett mycket välspelat och svängigt sådant. Låtarna är framför allt ur notböcker efter Anders Top Andersen. Skivan växer och en och annan pärla dyker upp, mest tack vare Maja Kjær Jacobsens underbara sång, instrumentallåtarna roar mer för stunden.

 

Annonser