Skivrecension

Hjärtat på rätta stället
En uppriktig kärleksblandning – jazz och schlagers

Monica Söderberg med Peter Lind & The Cabaret Band

Hjärtat på rätta stället

Skivbolag: YTF Records
Recenserad av: Eva Nikell
Publicerad: 27 maj 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Tick-tack-Tom, Kaffe Calypso, Bill Bailey och Måne du gamle vän ger mig och många andra minnen tillbaka från barn- och ungdomstiden, precis som Är du kär i mig ännu Klas-Göran (den sistnämnda finns dock inte med på skivan). Skillnaden är kanske musiken, i de förstnämnda fallen finns det roliga melodier som lämpar sig att spela på många olika sätt. Monica Söderberg gör det mesta av genremöjligheterna tillsammans med Peter Lind & The Cabaret Band.

Det är uppenbart att de har roligt tillsammans när jag ser dem live på releasefesten. Även skivan andas ett trivsamt gemyt med vibbar från svunna dagar. Monica Söderberg gillar att sjunga låtar med tuffa, ofta ironiska texter, som Hard hearted Hannah eller Dinner for one please James. Hon har en förmåga att skapa en trettio- eller fyrtiotalssalong med sin röst, som har en så varm timbre. Den fungerar väl tillsammans med bandets energi inom den lite äldre jazztraditionen, utan att för den skull vara New Orleans-inspirerad.

Trots spretigheten när det gäller låtval lyckas Monica Söderberg tack vare sina röstkvaliteter att tillsammans med kabaretbandets spelstil hålla ihop det hela. Rent musikaliskt är mina favoriter den nämnda Dinner for one please James, men framför allt Lars Färnlöfs otroligt vackra Att bli övergiven, med text av Beppe Wolgers.

Annonser