! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Visa/folkmusik

Hemliga Gästen

Hemliga Gästen

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 20 dec 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det finns många skickliga musiker i vårt avlånga land. Mycket skickliga till och med. Nio av dessa har bildat bandet Hemliga Gästen som nu skivdebuterar med sin första fullängdare. Bandet har en ganska blandad bakgrund med musiker som sysslat med allt från rock och pop till visa, folk- och världsmusik. Det märks. En låt som Vi vänder inte om hade med lite annat arrangemang gjort många hårdrockare stolta.
Vid en första lyssning ger skivan ett lite brokigt intryck med olika sångare och stilar. Men på något sätt får de duktiga musikerna ihop det hela. Det svänger som attans i en låt som Ro ro medan vemodet och mysigheten regerar på Mitt dragspel. En annan av skivans höjdpunkter är Minilejon där David Odlöws lätt bisarra text får fullt fokus.
Ibland när det handlar om skickliga musiker kan resultatet ibland bli lite för välpolerat och på så vis tråkigt. Bandet gränsar till det fenomenet här. Lite smuts hade inte skadat. Men Odlöws texter är så pass speciella att det inte gör så mycket. Skivan fungerar ändå. Mycket väl dessutom.

Annonser