Skivrecension

Hello, I’m Embla
Norsk country

Embla and The Karidotters

Hello, I’m Embla

Skivbolag: Die With Your Boots On
Format: LP/DL
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 18 nov 2022

Dela den här recensionen:

Der er et yndigt land – eller ”There is a lovely country”, som den danska nationalsången så passande skulle heta på engelska. Fast nu handlar det förstås om Norge. Något ruttet land är Norge inte, som det påstås i en annan sång. Det är omöjligt om det kan producera sån här musik. 

Embla and The Karidotters debuterar med en countrydoftande skiva där albumtitelns Dolly Parton-referens avslöjar en del av vad som väntar i vinylspåren. Efter att ha suttit på trumpallen i norska indiebandet Razika i över dussinet år tar Embla Karidotter här steget fram till sångmikrofonen. Och det gör hon med den äran. Det här är övertygande och kärleksfullt gjort. 

Staden Bergens nykläckta countrysångerska nämner Charlie Rich, Midland och The Chicks som några inspirationskällor, och det hörs på Hello, I’m Embla. Honky tonk-klangerna och Emblas fina röst har fångats av Girl in Red-bekanta producenten Matias Tellez, och i bandet finner vi norska musiker som gamla Razika-bandkamraten Marie Moe på bas, Sløtface-gitarristen Tor-Arne Vikingstad, lap steel-säkra Simen Følstad Nilsen (Aiming for Enrike) och så trummisen Nils Jørgen Nilsen från Honningbarna och The Needs.

Hej och välkommen, Embla!


Fler recensioner

Annonser