! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Havremusik

Sparvhök

Harvspöke

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Bo Bjelvehammar
Publicerad: 20 feb 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Sparvhöken ryttlar över slätten, söker av buskagen i tätbebyggda områden. Den kan vara lekfull, gåtfull och oförutsägbar, som musikgruppen Sparvhök med en spännande sättning med vibrafon, dominanta slagverk och expressiv tonrytmik på tenor- och altsaxofon. I gruppen finns bland andra Fia Forslund, Frank William Reis och Daniel Örtegren Desai. Jag känner igen artistnamn från Malmö, men låtnamnen för oss till både Mullsjö och norska, klassiska orter. Gruppen kallar sig tonalitetsvagabonder, de rör sig fritt i musikaliska traditioner, men skapar ett alldeles eget sound, det bestäms under resans gång i samspelet med och i tilltalet mot varandra.

Genren Havremusik syftar på hur lätt sädesgrödan gror på slätten på rätt sida om Vättern. På samma sätt får denna musik här en god musikmån. Allt skapas i det drömska landskap som stiger fram på spår två – Havredalen.

Lättsam improvisation i ett landskap av säkra tonbilder; på albumet finns stänk av vemod, lika stort som hos den övergivna höräfsan på albumets omslag.

Annonser