Skivrecension

Garden of sounds
Meditativ skönhet Lira Gillar

Lars Jansson  Thomas Agergaard

Garden of sounds

Skivbolag: Arts
Format: CD/DL
Recenserad av: Magnus Östnäs
Publicerad: 24 nov 2023

Dela den här recensionen:

Pianisten Lars Jansson kan vara bland det finaste vi har. Den vemodiga klang och det subtila spel han trollbinder en salong med, för att i nästa ögonblick damma ur en flygel så att den ekar av göteborgsvitsar, har han skämt bort oss med. Lekfullheten och omsorgen om de fint utmejslade melodierna är något av Janssons kännetecken. En samtalspartner för livets alla svåra stunder, men även för de ögonblick man delar tysta invid varandra. 

Garden of sounds öppnar Jansson sin flygel för danske rörblåsaren Thomas Agergaard. Tillsammans iakttar de vardagens små outtalade mirakel och frilägger både dess inneboende skönhet och sorg. Agergaard varvar sagoberättande altflöjt med ett Wayne Shorterskt tenorspel.

Har du någon i din närhet som är överkänslig för meditativ skönhet, lyssna i lurar!

Det här är musik som hyllar John Cage, Wayne Shorter, Keith Jarrett och Ellington samtidigt som den sänker blodtryck och öppnar fler dimensioner i tillvarons vardaglighet. Inte minst i de två sviterna, Birds flying suite 1 och 2 som är friare improvisationer i ett närmast Debussy-färgat landskap visar den melodimästerlige Jansson upp nya sidor. 


Fler recensioner

Annonser