! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazz med influenser från olika traditioner

Yotam Silberstein

Future memories

Skivbolag: Jazz & People
Recenserad av: Andreas Lagercrantz
Publicerad: 24 maj 2019

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

En intim atmosfär skapas i första låten där gitarr, bas och trummor har ett nära samtal och efter en stund kommer dragspelet in och musiken får mer kontur. Därpå följer betydligt distinktare teman och spel i jazziga Matcha, rytmiskt pregnant där inte minst Daniel Dors drivna trumspel får mycket utrymme. Akustisk gitarr från bandledaren samt piano och bas i lyriska Wind of the lake med tydligt folkloristisk prägel följer och med dessa tre låtar har man fångat in många av ingredienserna i Yotam Silbersteins sjätte album som ledare.
Här finns influenser från flera latinamerikanska traditioner, bland annat Brasilien och Argentina, men också från Nordafrika och visst tycks gitarristens israeliska påbrå göra sig påmint här och där. Allt inkorporeras till en musik som blir gitarristens och bandets personliga mix, vissa låtar med tydligare geografisk prägel, till exempel i den Brasiliendoftande Impedimento med ett skönt sambagung i botten.
Förutom de redan nämnda medverkar också John Patitucci på akustisk och elektrisk bas, Vitor Gonçalves på bland annat piano, klaviatur och dragspel samt Glenn Zaleski på piano och Fender Rhodes. En skiva där det ges mycket plats för ett innerligt spel utan större åthävor.

Annonser