Skivrecension

For the dreamers
Vokaljazz Lira Gillar

Josefine Lindstrand

For the dreamers

Skivbolag: O-tone Music
Format: CD/DL släpps under våren 
Recenserad av: Andreas Lagercrantz 
Publicerad: 23 feb 2024

Dela den här recensionen:

Det finns alla möjligheter att skapa sin egen musikaliska värld om man har kreativitet och fantasi. Det visar Josefine Lindstrand ännu en gång med nya skivan For the dreamers, en skiva man absolut kan uppslukas av och sjunka in i. Här finns mycket att ta del av, akustiska instrument med elektroniska pålägg. 

Sångerska och låtskrivare men också ljusdesigner är hon. För när hennes samspelta medmusiker spelat in musiken börjar bearbetningen, Josefine Lindstrand redigerar, lägger på stämmor och syntar som ger extra dimensioner åt musiken. Det blir ömsom suggestivt och drömskt, ömsom klubbigt och urbant. Här finns likheter med tidiga Stina Nordenstam och David Sylvian i sättet att skapa olika landskap och stämningar av låtarna. Genomarbetat med plats för improvisation från de medverkande musikerna: Jonas Östholm – piano, Gunnar Halle – trumpet och effekter, Pär-Ola Landin – kontrabas, Fredrik Myhr – trummor, marimba och slagverk, Thomas Bäckman – altsaxofon, basklarinett, klarinett och flöjt samt gästande Marius Neset – tenorsaxofon på en låt. 

Skivan är inspelad i studion Ocean Sounds i Ålesund i Norge, vid kusten där havet gör sitt till. Alla förutsättningar har medverkat till att For the dreamers blivit till ett helgjutet album med många lager i musiken. Det finns med andra ord mycket att upptäcka ju mer man lyssnar på skivan. 

OBS: skivans release är framflyttad, släpps senare i vår.


Fler recensioner

Annonser