! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Molnpop

Flädermoln

Flädermoln

Skivbolag: Krumelur Records
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 22 nov 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Cirrusmoln, fjädermoln, framför en annalkande front kan vara inledningen till ett så kallat uppdrag. Det vill säga fjädermolnen övergår till slöjmoln som övergår till skiktmoln och därefter till regnmoln. Så skriver SMHI på sin hemsida och från fjädermoln till Flädermoln är steget inte långt. Luftig musik, svävande, emellanåt aningen munter men med existentiella texter om en hotande framtid eller mer jordnära om djur i bur som konstiga människor envisas med att äta.
Staffan Westerbergs ande svävar över lyriken och musikaliskt är det lite popjazzproggigt. Som en blandning mellan Arvo Pärts Für Alina och Sigur Rós. Adam Gruman (bas, gitarr, sång), Johan Graden (piano, orgel), Anna Malmström (klarinetter), Viola Martinsson (sång) och Anna Möller (fioler) har samsats i en lägenhet och improviserat en hel del, för rättvisans skull. Det har de gjort bra, musiken skapar ett fint meditativt lugn och texterna är tänkvärda och svårt att låta bli att lyssna på.
Kanske är det lite synd att Anna Möllers fina fiolspel kommer lite i skymundan och möjligen skulle jag vilja ha mer av Malmströms basklarinett som här och där ger tyngd åt den ofta luftiga musiken. Skivan ger intryck av att ha skapats lite väl hastigt, men funkar ändå, i väntan på något längre och aningen mer välproducerat.

Annonser