Skivrecension

Får jag vara med?
Barnmusik

Sarah Riedel med vänner sjunger Stina Wirsén

Får jag vara med?

Skivbolag: Universal
Format: DL
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 20 maj 2022

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Får jag vara med? rymmer musiken från familjemusikalen av Stina Wirsén, Sarah Riedel och Anna Vnuk. En musikal som fick coronapausa ett slag men nu åter ges på Dramaten. Sarah Riedels musik är högkvalitativ, lätt jazzig vispop. Naturligtvis är sångerna riktade till barn men själva den musikaliska inramningen håller att lyssna på även om du är vuxen. Ja, det ger kanske inte jättemycket att lyssna på ett låtbygge som Spiki, spiki – en kortkort sak om just snickrande. Men med musiker som Viktor Skokic på kontrabas, Nils Berg på diverse blås och Lars Skoglund på trummor är det toppklass på framförandena.

Jag har inte sett föreställningen men föreställer mig att den är mycket bra och utan förställning. Hela skivan håller hög nivå, även om det möjligen är en bit kvar till pappa Georg Riedels närmast ointagliga höjder inom barnmusiken. Sarah Riedel sjunger Stina Wirséns texter på ett sätt som tar barnen på allvar. Det handlar om linjaler, lek, utanförskap, gemenskap, rymdraketer, frihet, bråk och försoning.

Sarah gästas på några spår av skådespelarna från uppsättningen: Jonas Malmsjö, Tuuli Heinonen och Dejmis Rustom-Bustos. Det mesta är inspelat live av Micke Herrström och Niclas Lindström på klassisk mark i Atlantisstudion, med ytterligare inspelningar gjorda på Dramaten och Västerbottenteatern. En barnskiva som lär prisas och rosas.

Annonser