! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Singer-songwriter

Shawn Phillips

Faces

Skivbolag: Talking Elephant
Recenserad av: Lars Fahlin
Publicerad: 20 feb 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Faces var den gränsöverskridande amerikanske singer-songwritern Shawn Phillips sjätte lp. Den betraktas inte som ett av hans enklaste album att ta till sig, men hålls för ett av de mer populära och var det det första av hans album som tog sig in på branschtidningen Billboards topp 100-lista.
Faces består av den för Phillips typiska genomarbetade blandningen av folk, country- och progressive rock och klassisk musik. Plus en gnutta österländsk mysticism, här i form av hypnotiskt rörande vackra Chorale, där Phillips svarar för gitarrer, sitar och ordlös sång; Phillips röst är tre oktaver av kontrollerad musikalitet, från svagt viskande till starkt framhävande. Ett instrument i sig.
Landscape beskriver en resa från Neapel till Positano, där de repetitiva ackordföljderna ökar i intensitet alltsom resan fortsätter. ’L’ Ballade är försynt och ömsint, huvudsakligen framförd på gitarr och harpa, och med ett vackert understödjande orkesterarrangemang. Humoristiska Anello (Where are you) är en lättsam rockdänga medan Hey miss Lonely och We är charminga countryrockare och I took a walk en rättfram protestsång som är märkligt aktuell, även efter fyrtio år. Det är bara soulfunkiga Parisien plight II som med sina dryga 13 minuter känns både lång och pratig.
A Christmas song, ett singelspår från 1970, finns med som bonus.

Annonser