Skivrecension

Ett inhopp
Folkligt

Peter Carlsson & Blå Grodorna

Ett inhopp

Skivbolag: Gazell Records
Format: CD/DL
Recenserad av: Thomas Fahlander
Publicerad: 20 maj 2022

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Peter Carlssons förställningar bär med sig känslan av att vara något som hände på vägen hit och som bryter ut i musikanteri med sång och gitarr. Det där mellan musikutbrotten är talade berättelser där publiken lyssnar på helspänn. Huvudpersoner är vem-som-helst i Grycksbo, Falun, Rättvik eller Marrakech. Berättelserna om livet i byarna är vardagliga och bygger helt på Peter Carlssons tajming. 

Grunden till hans artisteri lades på 1970-talet då han turnerade mellan årsmöten och föreningsmöten och sjöng Dan Andersson, Taube och Bellman på Folkets hus i Gubbo och Rörbäcksnäs. Och han har sjungit Brassens och Karl Gerhard. Ingen annan gör det i dag utom en trådsliten dalkarl med kumpaner. Han har dragit ner på sina framträdanden. De få han gör säljs ut och dubbleras. 

Den föreställning som kallades Ett inhopp finns nu på cd. Det ena numret leder till det andra och som lyssnare sitter man och bara ler. Peter har varit försiktig med att exponera sig i tv. Han har gjort två program i radions Sommar. Nu skruvar han i stället på någon av sina bilar. 

Det finns inga som Peter Carlsson och Blå Grodorna.

Annonser