! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Americana/folk

Sarah Louise

Deeper woods

Skivbolag: Thrill Jockey
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 9 okt 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Tredje soloalbumet från Sarah Louise med stämningstät musik i trakterna av americana och folk. Gitarristen och sångerskan från North Carolina låter fingrarna plocka fram intrikata toner från hennes karaktäristiska tolvsträngade gitarr, och på nya skivan är det betydligt mer vokala insatser än på de tidigare. Därtill har hon pressat sig själv till att hantera blockflöjt och piano.
Deeper woods verkar hämta inspiration från de skogar och den natur som omgärdar hennes hem. Att det folkmusikaliska arvet från Appalacherna finns där är knappast förvånande, men här finns också spårämnen av psykedelia, spiritual jazz, drones och experimentell musik. Runt gitarrspelet väver Sarah Louise snygga lager av stråkar och vibrafon. Musiken är vacker och mörk, och Sarah Louises väldokumenterade utforskande av naturen kring henne tycks just naturligt inlemmad.
Tro nu inte att Sarah Louise är någon vän varelse, ett klichéfyllt skogsrå av något slag. Nej, musiken på Deeper woods går mer på djupet än så. Det känns nästan som rituell musik med ändamålet att tränga bortom givna gränser. En musik som faktiskt ser skogen för alla träd.

Annonser