! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Afrodud

Fofoulah

Daega rek

Skivbolag: Glitterbeat Records
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 16 nov 2018

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Fofoulah har tagit fyra år på sig att följa upp sitt självbetitlade debutalbum. Sabar- och tama-trummor från Västafrika möter dub, jazz och electronica i en minst sagt unik förening. Gambianske sångaren och sabartrumslagaren Kaw Secka har en speciell karaktär i sin röst som stämmer bra överens med de stämningar som skapas av keyboardisten, saxofonisten och producenten Tom Challenger. Ofta ganska dystra sådana.
Daega rek är dubbigare och mer elektronisk än debuten. Kaw Seckas sånginsatser på wolofspråket är i högre grad improviserade den här gången. Tom Challenger grottade in sig i sin studio i Brockley, London, och manipulerade de inspelningar av trummor och slagverk som gjorts i Peter Gabriels Real World-studio. Det tillsattes bas, gitarr, keyboards och syntar. Gamla inspelningar interpolerades med det nya. Och så Kaw Secka på det.
Västafrika möter den brittiska soundsystemkulturen. Impulser från dub, footwork och drum’n’bass samexisterar med talking drums – utan att det känns sökt på något vis.

Annonser