! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Folkgitarr

Oskar Reuter

Current state

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Bengt Edqvist
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Gitarrister har när det gäller folkmusik ofta en lite otacksam uppgift i att understödja solister på företrädesvis fiol, och stråkmusikerna får då det mesta av strålkastarljuset på sig.

Så sker ofta med Oskar Reuter som väl i och för sig kan sägas vara multiinstrumentalist, med tanke på att han här förutom alla typer av gitarrer även spelar mandolin, fiol, elbas och nyckelharpa. Han påstår i pressreleasen att han helst vill ha det på det viset, men att coronavåren med mängder av inställda spelningar ändå fick honom att ge sig in i detta soloprojekt. Och det tackar vi för såklart, intet ont som inte har något gott med sig.

Mestadels är det eget material och eftersom det trots vissa andra instrument är en gitarrskiva bör nämnas att gitarrerna är stål- och nylonsträngade, tolv- och sexsträngade samt i ett fall även elektriskt. Första gången jag hörde Oskar Reuter live var just som kompgitarrist/mandolinist och min tanke var då att han inte var någon sådan i mängden, och här är det ännu mera uppenbart. 

 

Annonser