Skivrecension

Cosmetisk Heesvijk – Cornelistolkningar live i Fabriken
Omtolkat

Thilini & Erik

Cosmetisk Heesvijk – Cornelistolkningar live i Fabriken

Skivbolag: Ostron Records
Format: DL
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 20 maj 2022

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Han må vara nästintill söndertolkad, den galjonsfigursydde barden. Det är liksom svårt att ge sig i kast med någon som redan sjungits av alla från Ulf Lundell till Marie Fredriksson, från Thåström till Lisa Ekdahl.

Göteborgsduon Thilini & Erik finner dock nya vägar att tolka ”Den flygande holländaren”, Cornelis Vreeswijk. Under namnet Cosmetisk Heesvijk har de sedan 2013 gjort sig ett namn på göteborgska etablissemang med sina personliga Polaren Pär-expeditioner. Och inte bara i hemstaden – de har spelar runtom i riket, medverkat på Cornelisdagen och på visfestivaler, till och med i SVT:s tjusiga Midsommarprogram.

Efter en ep redan för sex år sedan kommer nu till slut en liveinspelad fullängdare med Cornelistolkningar. Blues, pop, visa och lite atmosfäriska ljudbyggen ryms i Cosmetisk Heesvijks sminklåda. Den nya make-upen passar Cornelis låtar. ”Ett vackert lik,” som det heter i Mördar-Anders.

Jazz- och bluessångerskan Thilini Guldbrand och rock/pop-gitarristen Erik Björksten har meddelat att de redan för två år sedan skulle stänga Cornelislådan för att gå vidare med egenskrivet material, men de är ute och hyllar holländaren än i dag.

Har du tid och pengar så köper du Thilini & Eriks samba. Den tål att lyssnas på.

Annonser