! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Visor på dvd

Perry Stenbäck & Dekadansorkestern

Cornelis och andra visor, Live på Brummers Gaard

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 27 maj 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Perry Stenbäck är kanske mest känd som multi-instrumentalist som ofta hyrs in till andra musiker. Enligt filmens booklet har Stenbäck nu hittat tillbaka till sina rötter med svenska visor som betyder något för honom personligen. Han skriver tillika att han ville fånga den stämning han och hans band upplever. Detta är resultatet.
Stenbäck & Dekadansorkestern har ingen svulstig scenshow direkt. Han sitter på en stol och spelar och sjunger med orkestern bredvid honom. Stenbäcks stora styrka är hans egen personlighet – mellansnacken tillför låtarna mycket. Att både han och orkestern, bestående av Christine Dueholm, Naja Storebjerg och Henrik Kunz, är mycket duktiga musiker bara ökar det sympatiska intrycket.
Låtmaterialet domineras av Cornelis. Bäst blir det då bandet tar ut svängarna lite och sätter sin egen personlighet på materialet, som exempelvis Balladen om Sonja och Siv. Ett annat guldkorn som måste nämnas är Stenbäcks egna Tänker på dig.
Mitt enda problem med denna dvd är just att det är en dvd. Jag skulle ha föredragit en skiva jag kan lyssna på i bilen och liknande. Nu kommer jag att lyssna betydligt mindre på dessa duktiga musiker än vad jag egentligen vill.

Annonser