Skivrecension

Come with fierce grace
Genrebändande britt Lira Gillar

Alabaster DePlume

Come with fierce grace

Skivbolag: International Anthem
Format: LP/CD/DL
Recenserad av: Timo Kangas
Publicerad: 24 nov 2023

Dela den här recensionen:

Alabaster DePlume återbesöker det överblivna materialet som inte fick plats på fjolårets dubbel-lp Gold. Den engelske jazzmusikern, självlärde tenorsaxofonisten, kompositören, spoken word-poeten och aktivisten Angus Fairbairn – som det står i det turnénötta passet – spelade in så mycket musik där i kreativa London-hubben Total Refreshment Centre att det räcker till ytterligare en imponerande platta. För Come with fierce grace känns inte som någon överflödig eftertanke, tvärtom. Det här är levande musik, som låter lika gyllene som Gold.

Minimalistiskt hållna improvisationer med såna som Falle Nioke (ordlös sång, slagverk), Rozi Plain (gitarr), den polyrytmiske Sarathy Korwar (trummor, tabla) och Tom Herbert (kontrabas) vecklar ut sig långsamt framför våra öron. Musiken är eklektiskt potent i sin mix av kammarmusik, jazz, avantgardistisk folkmusik, eftersänd post-punk, en plötslig agentgitarr – och så allehanda afrikanska impulser.

Come with fierce grace är möjligen aningen lösare i konturerna än föregångaren. En skön, smått meditativ skiva att sjunka in och förlora sig själv till.


Fler recensioner

Annonser