! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Blivande storhet Lira Gillar

Colter Wall

Colter Wall

Skivbolag: Young Mary’s Record Co
Recenserad av: Ulf Johanson
Publicerad: 29 jun 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Efterlängtad fullängdsdebut av den omskrivne kanadensaren Colter Wall, vars old school-country hyllats av pålitliga bedömare som Rick Rubin och Steve Earle. Colter Wall är 21 år och låter som om han sett det mesta som livet har att erbjuda när han sjunger en mördarballad om Kate McCannon med grovhyvlad baryton.
Det är fantastiskt bra det här. Raka, välgjorda sånger, framförda utan mer komp än nödvändigt. Dave Cobb har producerat och spelar gitarr, här finns en och annan trumma och en pedal steel. Inga krusiduller.
Berättarjaget finner sig själv sovande i snön i inledande Thirteen silver dollars. Den sätter tonläget. Wall kompar sig själv med bastrumma och fotpedal. Motorcycle har en del gemensamt med gamla Mercury blues i ton och uppbyggnad. Många av de här sångerna har den där arketyp-kvalitén, de låter som om de alltid funnits där. Det är vinpinade män som hoppar på en godsfinka och misstror makten och drömmer om kvinnor.
En cover gör han, Townes van Zandts Snake mountain blues, och därtill en traditionell, Fraulein, tillsammans med Tyler Childers, i övrigt är det egna, i allmänhet mycket fina, original.
Om låtskriveriet fortsätter på den här nivån kommer Colter Wall snart att betraktas som ett av de stora namnen i det traditionella countryfacket.

Annonser