! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Poppig folk Lira Gillar

By The Bluebird

By The Bluebird

Skivbolag: Rootsy
Recenserad av: Mette Carlbom
Publicerad: 13 nov 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

By The Bluebird är utan tvekan en ny stjärna på den svenska musikscenen. Jag ville från början skriva americana-scenen, men det gör inte Gustav Leeb-Lundberg riktigt rättvisa. Han är mannen bakom By The Bluebird, som i år slagit igenom på bred front med sitt självbetitlade album. Skivan spelades in med hjälp av Simone Felice från The Felice Brothers i en studio i Woodstock. Även resterande delar av bandet backar upp med så väl orgel som dragspel. Men till skillnad från deras egna mer råa och tillbakablickande americana får By The Bluebird behålla sitt mjukare och mer tidlösa uttryckssätt.
Här märks i stället spår av influenser som Nick Drake och Conor Oberst. Det musikaliska mötet mellan Simon Felice och Gustav Leeb-Lundberg är ett av de mest lyckade jag har hört på länge. I klass med First Aid Kits och Mike Mogis, vilket resulterade i genombrottskivan The Lions Roar.
Samtidigt som Gustav Leeb-Lundberg för in den skandinaviska kylan och med sin lätt reserverade sångröst fångar nyanserna utan ansträngning, byggs en folkinspirerad musikbild skickligt upp och fångar värmen från södern.
By The Bluebird är helt enkelt en njutning att lyssna på. Genuin, opretentiös och i all sin enkelhet helt fantastisk.

Annonser