! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Ny bekantskap från Norge

Ingvild Blæsterdalen Trio

Bûver

Skivbolag: Ta:lik
Recenserad av: Lars Brinck
Publicerad: 19 feb 2021

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

En i flera avseenden bred platta med avstamp i folkmusik gränsande till visa och singer-songwriter. Ingvild Blæsterdalen har skrivit fina melodier i triosättning där grunden är fiol, cello och klarinett med inslag av gitarr, piano, tramporgel och sång. 

Ett av spåren återfinns på Lira-plattan i detta nummer och tillägnas Greta Thunberg, på två låtar spelar Ingvild Blæsterdalen sologitarr i en stil som för tankarna till Olle Lindvall och i visan Ingen andre blir det sång av Synnøve Brøndbo Plassen. Vegar Vårdal har producerat och gästar även på ett spår.

Men trots fina melodier, fint spel och stor bredd på låtarnas stil så lyfter det aldrig riktigt. Undantaget är Jig ved oppstart som i all sin enkelhet bubblar av sväng och lekfullhet. Kanske är det plattans bredd som gör att jag finner den lite tröglyssnad? Varje spår tar en ny riktning och jag kommer gång på gång på mig själv med att jag faktiskt inte lyssnar. Lite bedrövad lyssnar jag till jiggen en gång till och blir genast på bättre humör. Tänk vad bra musik det finns! Less is more.

Annonser