! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Utomamerikansk jazz i Amerika

Brooklyn Aliens

Brooklyn Aliens

Skivbolag: Unit Records
Recenserad av: Andreas Backelund
Publicerad: 1 maj 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

New York-baserade kollektivet Brooklyn Aliens har valt sitt namn för att samtliga medlemmar har sitt ursprung utanför USA. Sverige är representerat av basisten och kompositören Lars Ekman medan de andra medlemmarna stammar från Spanien (Gianni Gagliardi på träblås och Yago Vazquez på klaviatur), Chile (Rodrigo Recabarren på trummor) och Tyskland (Tobias Meinhardt på träblås).
Bandet blandar friskt med fokus på modern jazz men influenserna inkluderar dessutom konst- respektive dansmusik och jag tycker mig tydligt höra spanska tongångar i några av kompositionerna, särskilt den inledande La fragoneta de Wayne. Alla bidrar med låtmaterial i sann kollektiv anda. Finfina improvisationer avlöser varandra och låtarna bjuder på proffsigt tajt och engagerande samspel, och då särskilt från Rodrigo Recabarren bakom trummorna och ovan nämnde Ekman.
Brooklyn Aliens verkar ha siktet inställt på att etablera sig på NY-scenen bland hård konkurrens, vilket inte borde vara en omöjlighet med tanke på vad de presterar på den här plattan.

Annonser