! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Revivaljazz

Papa Pider’s Jazz Band

Bouncing around

Skivbolag: Imogena
Recenserad av: Alexandra Ullsten
Publicerad: 18 sep 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Gladjazzvännerna kan återigen glädjas åt en ny cd med Papa Pider’s Jazz Band. Bouncing around är bandets fjärde skiva. Papa Pider’s Jazz Band är i sin genre ett av Göteborgs populäraste jazzband med anor från början av 1960-talet.

Bandet, som återuppstod 2010 efter en time out på några år, representerar New Orleans revival-stilen med många sånginslag samt en del skiffle så som den spelades under 1950-talets brittiska tradjazzboom av musiker som Acker Bilk, Chris Barber med flera.

Bouncing around innehåller ett omväxlande melodival av traditionella låtar, där en del har nära hundra år på nacken, komponerade av New Orleans-musiker som Sidney Bechet, Armand Piron, King Oliver och Louis Armstrong. Bandet bjuder på uppiggande dansant spelglädje och stilenlig och erfaren virtuositet med imponerande lungkapacitet i blåset!

Trumpetaren Klas Nilsson och Sverker Nyström på klarinett utmärker sig som vanligt på ett eminent sätt, särskilt i låten West End blues (av Joe King Oliver). Tolkningarna av Louis Armstrongs Potato head blues och Some day you’ll be sorry, är annars skivans höjdpunkter.

 

Annonser