! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Par i banjo Lira Gillar

Béla Fleck & Abigail Washburn

Béla Fleck & Abigail Washburn

Skivbolag: Rounder Records
Recenserad av: Kalle Tiderman
Publicerad: 5 mar 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

”No banjos were harmed in the making of this record” står det i häftet till denna man och hustru-platta med banjo i fokus. Nej, knappast – i stället presenteras varje instrument som en vördad släkting och spelas med största respekt av två toppmusiker, varav Fleck är en av banjons främsta ambassadörer.
Plattan är inspelad i deras källare och musiken är tillbakalutad och avspänd. Väldigt lite av smattrigt Dueling banjos-spel här och bara tre instrumentallåtar med banjon i ensamt fokus, bland annat ett arrangemang av en Bartók-komposition. I stället får vi en fin samling americana-låtar, egna och andras, med Abigail på sång.
Oftast funkar det avspända läget bra, till exempel i Railroad och Little birdie. Ibland krockar tonläget med låten, som i Pretty Polly – en rå historia som här blir lite för soft. Men överlag, inte minst tack vare bra spår som växthuseffektlåten What’cha gonna do, är denna platta närmast ett syskon till Robert Plants och Alison Krauss Raising sand (2007, också den på Rounder) – fast utan auran från en rocklegend.

Annonser