! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Jazzrockfusion

Bear Garden

Bear Garden

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Peter Bornemar
Publicerad: 20 feb 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Bakom denna björnträdgård står saxofonisten och flöjtisten Martin Wirén som, med assistans från ett brass med trumpet och två tromboner, piano, gitarr, bas och trummor, på detta sitt första album satt samman en musikkompott med jazz, rock, punk och metal som ingredienser.

Det är en ur flera aspekter tung pjäs. Den färgade vinylskivan med sin tjocka utvikskartong väger ett halvt kilo och musiken är kompakt och bastant utan att vara otymplig. Wirén (Bear Garden) står bakom alla elva låtar, där den pampigt svepande Helium, den manglande The bird och den kraftfulla No end utgör urtyperna för en fusion där den tunga mattan från brasset och de starkt markerade trummorna är genomgående.

Återkommande i musiken är också de minimalistiska looparna, bland annat betonade av Joakim Simonssons piano i låten Riverside run, liksom de abrupta avsluten på låtarna. Som andrum under det voluminösa anslag som dominerar fungerar ett par korta låtinslag alldeles utmärkt, framför allt den av pockande trumpetslingor fyllda Horns on horns.

Annonser