! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Livsvisor Lira Gillar

Anna Döbling

Baserat på en sann historia

Skivbolag: YTF Records
Recenserad av: Maria Västlund
Publicerad: 19 feb 2017

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Med skivan Baserat på en sann historia har Anna Döbling gjort en skiva som går rakt in. På lyrisk prosa berättarsjunger hon om livet, det lätta och det svåra. Det underbara livet. Hon sjunger med sin klara, rena röst enkla visor som ovanligt klarsynt och enkelt sätter ord på de känslor och funderingar som kommer krypande i takt med att åren går.
På skivan finns huvudsakligen egna låtar, men oavsett kompositör är det sammanhållande temat lättheten i sången och det avskalade i musiken. I det ligger också en härlig samspelthet mellan musikerna och den omfamnande klang som de hittar tillsammans.
På den här skivan rör Anna Döblings musik vid mig och jag blir både glad och ledsen på samma gång. Glad för att hon har lyckats sätta ord och musik på egna och väldigt personliga tankar. Glad för att känna att vi inte är ensamma i vår inre osäkerhet och rädsla. Men ledsen för att det finns så mycket att vara ledsen över och för att livet inte alltid är så snällt mot oss – fast det egentligen är bra. Som i refrängen till skivans första låt: ”Och alla som hon möter dom vill veta vad hon tänker på. Hon svarar: Alla stackars hjärtan, alla stackars hjärtan överallt.”

Annonser