! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Filosof i Bahia

Ian Lasserre

Átimo

Skivbolag: Ajabu!
Recenserad av: Hans Halling
Publicerad: 29 maj 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Vi har nog alla lite fördomar som etiketterar musik från olika länder. Ta till exempel Brasilien, hur lätt associerar man inte till samba, bossa nova, forró eller axé? Men landet är enormt stort och kulturellt varierat.

Den musik som Ian Lasserre från Salvador da Bahia gör kanske inte är typisk ens för regionen, bara för honom själv. Det är behaglig, mjuk musik, lite eftertänksamt av en man med nylonsträngad gitarr, sångröst och några musikervänner. Han sjunger poetiskt om besvärliga tider i Brasilien med populism, rasism och homofobi. Hela tiden med sammetslen röst och mjukt akustiskt sound. Smarta låtar, men inte i direkt nyskapande former. Låten Supernova sticker ut med träblås som dominerande komp och roliga Philip Glass-liknande riff. Han har fina medmusikanter, Ian!

Skojigt att albumet sett dagens ljus med hjälp av det svenska skivbolaget Ajabu. Det är ingen stor platta, men en stor liten platta om man kan uttrycka sig så. Skön att lyssna på, och stundtals med lite grooves för stillsam dans.

Annonser