! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Rockmix

Epidot

Åskgudens son

Skivbolag: Imogena Records
Recenserad av: Bo Bjelvehammar
Publicerad: 27 maj 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

I den finske författaren Arto Paasilinnas skruvade värld är det Åskgudens son som sänds ner till jorden för att omvända finländare till en forntida gudstro. Trion Epidot tar oss med på en liknande resa, där vi möter en gud som släpper lös alla sina krafter och låter ett muller eka över jorden. Resan fortsätter med en ensam vandrare som följeslagare, han ber om trolltrummans magiska och lockande toner. Alla far tillsammans ut i universum, mot de dansande katternas planet. På resan möter vi både en dal beklädd med iskristaller och en öde och förlorad stad. I mystikens och magins vagn får vi möjlighet att lämna denna verklighet, och möta någonting annat, bortom monotoni och normalitet.

Epidot är en särpräglad trio med ett alldeles eget sound, med energi och som skapare av en musik, rik på nyanser och variationer. Gruppen ser nödvändigheten av att i dessa tider skapa alternativa världar att kliva in i och nya verkligheter att fly till. Trion består av Erik Ivarson på gitarrer och kompositioner, Johan Horner på trummor och Adam Lindblom på bas. På fyra spår spelar en gästmusiker, Johan Håkansson på vibrafon.

Ordet epidot står för en mineral som kan anta olika färger som pistagegrönt, gulgrönt och grönsvart. Ett passande namn för en trio, som rör sig med frihet i olika ljudlandskap.

Annonser