! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Country

As Good As Brothers

As Good As Brothers

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Daniel Gustavsson
Publicerad: 9 okt 2016

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det har på senare tid dykt upp massvis med svenska artister som medvetet anammar en gammeldags amerikansk stil inom countryn och bluesen. Som exempel finns David Ritschard & Krokodiltårarna, Sunset Serenaders och Cina Samuelson. Nu sällar sig As Good As Brothers till denna skara med sin egenutgivna ep.
Bandet består av fyra herrar som blandar covers (som Bob Willis Sugar moon och Delmore Brothers Fast express) med eget (såsom Death of me och Worst of me). Musikerna är mycket duktiga och det svänger som fasen. Peter Sundstedts röst passar musiken ganska bra, trots att den svenska brytningen emellanåt hörs tydligt. Skivans blandning av covers och original är mycket sympatiska. De egenskrivna låtarna är minst lika starka som de övriga.
Så hur står sig bandet i jämförelse med de övriga svenskarna inom liknande sfär? Helt okej. De är inte bäst i klassen, i alla fall inte än. Bland annat behövs produktionen samt skivomslagets layout putsas till rejält. Men de har inget att skämmas över och jag både tror och hoppas att vi får höra mer av As Good As Brothers i framtiden.

Annonser