! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Singer-songwriter

Elliott Murphy

Aquashow deconstructed

Skivbolag: Elliot Murphy music
Recenserad av: Anna Jarlén
Publicerad: 6 aug 2015

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det har gått 42 år sedan Jom Kippur-kriget skördade nya offer i Mellanöstern och Salvador Allende sköts ihjäl i Chile. Det är en evighet sedan och ändå väldigt nära. Så pass nära att en artist hinner göra en skiva och sedan en remake på densamma. 1973 gav Elliott Murphy ut den legendariska skivan Aquashow och nu kommer alltså albumet ut på nytt – samma låtar fast i nya arrangemang.
Kan Aquashow deconstructed stå på egna stadiga ben eller riskerar den att bli en gammal mans nostalgiska rotande i sina egna minnen?
När originalskivan kom ut hyllades Murphy som den nya Bob Dylan. Låtarna har en kittlande nerv och ett gott gung. Aquashow är en typisk platta för sin tid. Underfundiga texter samsas med munspelssolon. 2015 års version är uppdaterad när det gäller såväl instrumental sammansättning som arrangemang. Låtarna håller fortfarande måttet och är intressanta även för dagens kräsna publik. Frågan är dock om nya lyssnare hellre går tillbaka till originalet om de vill bekanta sig med Murphys musik? Aquashow deconstructed kanske snarare lockar gamla fans som vill återuppleva sin idol från förr?

Annonser