! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Mycket begåvad folkmusikunderhållarduo

Två otrevliga flickor

Angry!!! But also very talented

Skivbolag: Egen utgivning
Recenserad av: Alexandra Ullsten
Publicerad: 19 feb 2021

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Det är sällan man som skivrecensent drabbas av skrattanfall, men den här skivan är verkligen underhållande. Texterna är begåvat fyndiga och helheten överraskande oförutsägbar! Systrarna Molly och Alice Andersson (sång, klarinett, saxofon, dragspel, piano, ukulele med flera instrument), är de två otrevliga flickorna bakom denna skiva. 

De musikaliskt begåvade, komiskt ironiska och stundtals arga systrarna från Delsbo har tio års erfarenhet av att under-hålla med egenkomponerad, underfundig och raljerande folkmusikalisk varietémusik med buskisinslag. Orättvisor, besynnerligheter och folkmusikaliska konventioner får sig en känga av denna duo. 

Deras debutalbum är uppfriskande kritiskt och befriande öppenhjärtigt. Hyllningen till gluten i Glutnlåtn är en riktig höjdare liksom den frispråkiga Kärleksvalsen. Så här i pandemi-tider bjuder även de otrevliga flickorna in till en mycket trevlig liveinspelad skivrelease på sociala medier där man också får förklaringen till varför gruppen heter som den gör.

Annonser