! Just nu upplever vår webbleverantör störningar som leder till långsammare svarstider på lira.se

Skivrecension

Electrojazz

AlpackAttack

AlpackAttack

Skivbolag: Youth Recordings
Recenserad av: Fredrik van der Lee
Publicerad: 20 feb 2020

Sök after den här artisten på...
Spotify iTunes YouTube

Dela den här recensionen:

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med den här skivan. Jag vet inte alls var jag ska förvara den eller hur eller var jag ska använda den. Göteborgsduon Oskar Löfberg och Simon Hägers debutskiva sticker nämligen, redan i första spåret, Monolith Mamalia, iväg åt höger, vänster, upp och ner och åt lite blandade, svårdefinierade håll. Trumgroovet och de hemtama jazzelectrokeyboardsen brottas direkt ner av en halvsur och extremt krävande entonig synt som pockar på uppmärksamhet för att berätta något som går vida över min begreppshorisont.

Nästa spår bjuder på symfonirocksgitarrer och Super Mario-blinkningar ovanpå samma sväng av analogsyntar och sömlös mix av trumset och trummaskinskomp. Sedan följer en stormvind av acid jazz-trummor, jazzgitarr, orgelmattor, Kraftwerkkärlek, Boerd-känslor och ett konstant kramkalas mellan analog replokalssvett och iskall electroprecision.

Bäst blir det i singelspåret Klippan, där stämningar och tempo skapar en filmisk blandning av Porn Sword Tobacco-mys och Kenny Håkansson-gitarrer.

Jag landar i att AlpackAttack ska upplevas mitt i natten, i goda vänners lag. Glada vänner som gillar att hoppa och le. Gott så.

Annonser